Про це він розповів у програмі «Особистість з Сергієм Дойком».

«Люди у російській федерації за 20 років путінського режиму повністю розучилися думати. Українці завжди брали участь у побудові своєї держави, а росіянам, коли вони отримали можливість заробляти гроші (коли нафта пішла угору), то їм казали: «Політика – це наша справа, а ваша справа – це отримувати гроші», - сказав Євген Лесной.

За словами експерта, росіяни ніколи не мали можливості впливати на свою державу та владу: починаючи з періоду найбільшого економічного росту рф (у 00-х), росіянам поступово замилювали очі та відстороняли їх від державних процесів.

«Суспільство достатньо довго жило при наявності нормальних грошей і їм було простіше не лізти. Людей, які реально виходили на пікети, вважали маргіналами. Якщо українське суспільство спокійно розсталося з Радянським Союзом, то більшості росіянам було неприємно – це була образа», - підкреслив Євген Лесной.

Як зазначив експерт, ментальності росіян та українців після розвалу СРСР пішли різним шляхом розвитку: українці були задоволені тим, що вони отримали свою державність та можливість розвивати власну державу, а у росіян розвивалося відчуття, що в них щось забрали – це та активна робота пропаганди є причиною розв’язання загарбницької війни проти України зі сторони російського народу.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, медіаексперт Сергій Мамаєв заявив, що в Україні завжди був вільний вибір медіа.

Також Знай.ua повідомляв, що Юрій Подорожній заявив, що російський народ винен у діях своєї влади.