Про це він розповів у програмі Юрія Подорожнього «Мотив».

«Ця війна насправді є більш ніж трьохсот літньою, але з певними перервами і у більшій своїй частині з перебуванням в окупації. Ця війна має єдину мету – сам факт існування українця», - зазначив Остап Дроздов.

За словами експерта, війна з росією, що насправді триває вже не одне століття, це війна за українську ідентичність, яка є протилежною російській.

«Це екзистенційна війна на підставі не сприйняття самого факту нашого буття: росіянам просто кортить розуміти, що українців не існує, а є лише «діалектичне відгалуження великоросів». За такою логікою росія завжди існувала, і нічого не змінилося у 21 сторіччі», - підкреслив Остап Дроздов.

Як зазначив експерт, всі роки до повномасштабного вторгнення, росія через відповідні телеканали та політичні партії культивувала з українців малоросів або радянських людей. На думку журналіста, на жаль, ця пропаганда працювала і впливала на українських людей, тому деякі люди дуже сильно здивувалися, коли росія розпочала чергову агресію проти України 24 лютого.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Геннадій Друзенко розповів, як повинна виглядати справжня перемога України.

Також Знай.ua повідомляв, що Юрій Подорожній заявив, що Україна неминуче стане членом ЄС.