Про це стало відомо з програми «Суть подій» на каналі Знай.ua.

Катерина Котенкова зазначила, що попри війну, у березні відбулася масштабна індексація пенсій. Проте пенсії працюючим пенсіонерам тоді не підвищували.

«Їх підвищать улітку, хоча формально підвищення пенсій працюючим громадянам відбулося ще у квітні», - розповіла журналістка.

Катерина Котенкова підкреслила, що понад 30% українських пенсіонерів продовжують працювати після виходу на заслужений відпочинок – тобто понад 3 мільйони українських громадян. За словами журналістки, таким людям у березні не індексували пенсію, тому вони з нетерпінням чекають на обіцяне підвищення.

«Адже ціни, на відміну від пенсій, зростають майже щодня. Теоретично підвищення пенсій працюючим пенсіонерам уже відбулося. Це сталось у квітні. Однак усі нарахування їм зроблять лише в червні-липні», - розповіла Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Якщо не хочете плакати через платіжки: споживачам електроенергії дали час до 3 травня Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Вона пояснила, що це пов'язано з термінами здачі податкової звітності. За її словами, зараз у Пенсійному фонді поки не знають, хто з пенсіонерів і скільки працював, яку отримували зарплату, і чи платився за них Єдиний соціальний внесок.

«Коли всі ці відомості потраплять до податкової служби та Пенсійного фонду, тоді й можна буде перерахувати пенсії», - додала Катерина Котенкова.

Як повідомляв Знай.ua, Олег Попенко розповів про процедуру відновлення зруйнованого Росією житла в Україні.

Також Знай.ua публікував слова Катерини Котенкової: в Україні запроваджується нова щорічна виплата для певної категорії громадян.