Про це він розповів у своєму блозі.

«Показник материнської смертності обраховується на 100 000 новонароджених і раніше за цим показником оцінювалася не тільки якість організації системи охорони здоров’я, але й у тому числі економічний розвиток держави», - зазначив Анатолій Якименко.

За словами експерта, в економічно розвинених країнах показник материнської смертності низький – від 2 до 5 випадків на 100 000.

«В Україні ці показники були 12-16 на 100 000 новонароджених. Винятком був 2010 рік, коли у нас була епідемія свинячого грипу, тоді померло 80 вагітних жінок. Із показником материнської смертності у нас відбувається катастрофа», - підкреслив Анатолій Якименко.

Як зазначив експерт, в Україні за 2020 рік показник материнської смертності збільшився майже на 50%, але чим далі, тим тільки більше становився цей показник.

Популярні новини зараз
Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Цибуля тепер – у подарунок: українські фермери масово позбавляються овочу Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

«Як ми бачимо, другий етап реформ, незважаючи на те, що акушерство було виведено в пріоритетні напрямки, закінчився повною катастрофою, і це взагалі на фоні зменшування народжуваності. Ми дійшли до показника у 125 жінок померлих під час вагітності або у пологах, або через 42 днів після пологів», - підкреслив Анатолій Якименко.

Як повідомляв Знай.ua, Юрій Подорожній розповів, які є два сценарії звільнення Херсону.

Також Знай.ua повідомляв, що Валентин Гладких пояснив, яку позицію має український уряд щодо переговорів з рф.