Про це стало відомо з нового випуску авторської програми Максима Ялі «Контрольний удар».

«Тут путлер діє за класичною "гб-ною" схемою: спочатку створити проблему, а потім запропонувати її вирішити», - заявив Максим Ялі.

За його словами, йдеться про загрозу продовольчої та міграційної кризи.

«Багато років західні еліти боялися розсердити путлера. Не вводили жорстких санкцій після окупації Криму та початку війни на Донбасі. Натомість тиснули на Україну, змушуючи виконати капітуляційні Мінські угоди. Тому, якщо вони, як і раніше, зволікатимуть з наданням РСЗВ, ППО та ПРО України і дозволять рашистам виграти битву за Донбас, вже восени вони відчують на собі всі "принади" своєї м'якотілості та безхребетності», - заявив політолог.

Максим Ялі вважає, що європейські еліти зовсім не переживають за можливі смерті від голоду мільйонів людей в Африці та на Близькому Сході через брак продовольства.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Залишилось два дні: українців попереджають востаннє В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«Вони насамперед переживають за нову хвилю міграційної кризи з цих країн, прекрасно пам'ятаючи наслідки попередньої у 2015-му, яку їм організував саме путлер за допомогою "килимових" бомбардувань Алеппо та інших сирійських міст. Але замість того, щоб прийняти жорсткі санкції, вони повернули його за "стіл переговорів" після відносної ізоляції у 2014-му та почали йому підігравати у "Нормандському форматі"», - додав Максим Ялі.

І зараз, упевнений політолог, путін намагається повторити цей трюк, прямо вимагаючи зняття санкцій в обмін на розблокування українських портів для експорту зерна. І, природно, вимагатиме визнання анексії нових територій.

Як повідомляв Знай.ua, журналіст Максим Трудолюбов заявив, що виборці в Росії не відіграють жодної ролі.

Також Знай.ua публікував слова Олексія Толкачова: Волонтери та благодійники зараз стали практично іконами.