Про це у новому блозі «Суть подій» на каналі «Знай.ua» розповіла журналістка Катерина Котенкова.

«І що б ви думали? Не чекати дозволу вирішили у Верховній Раді й зареєстрували законопроєкт №7383, який дозволить нардепам безперешкодно їздити за кордон. Під ініціативою підписалися 60 парламентарів. У більшості, до речі, «Слуга народу». Долучилися й обранці від «Батьківщини», «За майбутнє» і навіть ексОПЗЖ», - розповіла вона.

За словами журналістки, законопроєкт цей – про усунення бюрократичних незручностей щодо видачі та повернення МЗС дипломатичних паспортів після закордонних поїздок.

«Але реально цей законопроєкт – він про схему подорожувати, їздити у бізнесових справах та просто вільно перетинати кордон під час війни, коли для більшості українських чоловіків це просто право обмежили», - додає Катерина Котенкова.

Вона проаналізувала детальніше цей законопроєкт.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

«Отже, дипломатичні паспорти видаються народним депутатам виключно для офіційних відряджень і мають бути повернені у МЗС у 10-денний термін після поїздки. Про це вже в травні нагадувало МЗС. Але це поки що. Парламентарі планують змінити законодавство таким чином, щоб дипломатичні паспорти видавалися їм на всю каденцію, зберігалися у нардепів і поверталися вже після закінчення повноважень. Розумієте, як цікаво виходить? Тобто для безперешкодного перетину кордону під час війни «захотів-поїхав» і без необхідності оформлення службових відряджень», - розповіла Катерина Котенкова.

Як повідомляв Знай.ua, Олег Попенко розповів про процедуру відновлення зруйнованого Росією житла в Україні.

Також Знай.ua публікував слова Катерини Котенкової: в Україні запроваджується нова щорічна виплата для певної категорії громадян.