Про це він розповів у програмі Юрія Подорожнього «Мотив».

«Російська церква – ані православна, ані християнська, тому що бути обвішаними хрестами або вміти правильно поставити свічку ще не значить бути християнином. Християнство – це не зовнішня ознака», - зазначив Георгій Коваленко.

За словами священнослужителя, будь-яку людину, у тому числі яка у священицьких одежах, варто оцінювати за реальним світоглядам та діями: якщо по такому принципу оцінити російських священнослужителів, то їхні дії суперечать християнству.

«Світогляд російської церкви та держави – це «рускій мір», а «рускій мір» – це ідеологічний конструкт, який ховається під релігійне вбрання. Мало хто пам’ятає, що сам конструкт «руского міра» народився у надрах російської церкви», - підкреслив Георгій Коваленко.

Як зазначив священнослужитель, російський патріарх Кіріл є фактично промоутером концепції «руского міра»: російській владі сподобався цей концепт і вони вирішили його почати використовувати.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Максим Ялі розкритикував західні еліти за страх розсердити путіна.

Також Знай.ua повідомляв, що історик Іван Патриляк розповів про шляхи формування європейських націй та становлення української.