Про це він розповів на каналі «Знай 24» у програмі «Что дальше?» з Вікторією Панченко.

«Під час активної фази масштабної війни було б дивно, якби українська економіка не зазнавала втрат. Наша економіка зазнає цих втрат і якщо вони обмежаться лише 35% ВВП, то це ще буде хороший результат», - зазначив Андрій Новак.

За словами експерта, через тимчасову окупацію деяких територій українська економіка зазнала втрат у 30%, але після того, як ЗСУ почали потроху відвойовувати території, то ситуація трохи покращилась, але у незначних масштабах.

«Зараз 20% України знаходяться під окупацією і ми повинні розуміти, що під окупацією якраз знаходяться дуже промислово насичені регіони: Схід та Південь. У таких умовах, падіння ВВП на 35% – це відносно непоганий результат», - підкреслив Андрій Новак.

Як зазначив економіст, економічні проблеми в Україні наразі вирішуються за допомогою Західних партнерів: вони надають нам фінансову підтримку.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

«Навіть на рік зняли мито на українські товари. Скільки Україні потрібно буде допомоги – стільки її будуть надавати, незалежно від сум», - сказав Андрій Новак.

Як повідомляв Знай.ua, російський опозиціонер Ілля Пономарьов розповів, як нафтове ембарго позначиться на економіці рф.

Також Знай.ua повідомляв, що Андрій Золотарьов заявив, що росії не вдасться вийти на кордони Луганської та Донецької областей.