Про це вона розповіла у новому випуску програми «Суть подій» на каналі «Знай.ua».

Журналістка зазначає, що цю інформацію вже підтвердили і борги справді спишуть, але є кілька нюансів. «Є, як завжди, «але». Спишуть не всім», - каже вона.

Як пояснює Катерина Котенкова, мають на увазі кредити, взяті на покупку машини, будинку чи квартири, які українці совісно виплачували до 24 лютого. Водночас вона зауважує, що відкритим залишається питання про тих людей, які прострочували виплати кредитів.

Отже, констатує журналістка, списання кредитів стосується тільки тих людей, які втратили своє майно під час війни, решті доведеться виплачувати борги й надалі. «Ця інформація справила такий ефект бомби. І багато власників зруйнованого житла зараз справді в шоку, це м'яко сказано», - розповідає вона.

Принагідно Катерина Котенкова зауважує, що за словами Данила Гетманцева ця ініціатива належить Володимиру Зеленському. «Мовляв, президент сказав, що людина не повинна виплачувати борг за неіснуючий об'єкт», - пояснює вона. Тобто, каже журналістка, так влада подбала про людей, які втратили майно, а кредит на нього залишився.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Водночас вона знову ж таки нагадує про певні нюанси: люди брали кредити у комерційних банків, а не в держави, а відтак вона не може розпоряджатися цими грошима. «Виходить, що наче це і не державні гроші, але треба їх покрити. Тому будуть задіяні тут і державні ресурси, можливо також і ресурси Фонду гарантування вкладів», - міркує Катерина Котенкова.

Як повідомляв Знай.ua, Котенкова розповіла, що в Раді хочуть дозволити нардепам безперешкодно їздити за кордон під час війни.

Також Знай.ua писав про те, що Попенко розповів про процедуру відновлення зруйнованого росією житла в Україні.