Про це він розповів на каналі «Знай 24» у програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко.

«6-й пакет дуже важливий і значущий: там є ряд дуже важливих санкцій, найголовніший із них, нехай навіть і часткове, але нафтове ембарго, коли ЄС не на 100%, але відмовляється від закупівель російської нафти», - зазначив Володимир Фесенко.

На думку експерта, найголовніший пункт у 6-му пакеті санкцій проти рф – це часткове нафтове ембарго, а саме заборона на покупку російської нафти, яка доставляється морським шляхом.

«Чому не на 100%? Тому що та ж Угорщина сказала, що «ми не готові, ми не можемо», а ще Словаччина та Чехія, але вони не говорили категорично «ні». Тому поки що вирішили, що нафта з трубопроводу під санкції не потрапляє», - наголосив Володимир Фесенко.

Як зазначив політолог, Словаччина, Чехія та Угорщина перебувають у сильній залежності від російської нафти, тому їм потрібен час, щоб підготувати себе до відмови від російських енергоресурсів. За словами експерта, нафтове ембарго позначиться на економіці рф не відразу, а приблизно через пів року.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, американський політолог Раміс Юнус заявив, що Україні слід вести боротьбу на інформаційному фронті.

Також Знай.ua повідомляв, що Андрій Золотарьов заявив, що росії не вдасться вийти на межі Луганської та Донецької областей.