Про це він розповів на каналі «Знай 24» у програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко.

Як пояснює гість програми, відносини із росією – це питання про вихід із зони комфорту, адже багатьом державам вигідно підтримувати їх на позитивному чи нейтральному рівні, зокрема купувати російські енергоресурси і платити за них вигідну ціну. «Навіщо їм сьогодні міняти ці правила? Вони хочуть зробити все, щоб новий варіант (розвал рф, - Ред.) не відбувся, але це не відбувається», - міркує експерт.

Принагідно Раміс Юнус згадує, як Європі було важко зорієнтуватися у 90-х роках після розвалу СРСР та становлення незалежних держав. Так само, за його словами, й зараз: Європа не знає, як далі існувати в можливій аналогічній ситуації. «Європа категорично не хоче демонтажу (росії, - Ред.)», - констатує політолог.

Зараз же, міркує він, можна розраховувати на деякі «пробуксування» з боку європейців у боротьбі з рф, але з кожним новим успіхом ЗСУ вони ставатимуть все слабшими. «Це буде з усіх боків, але на це треба просто правильно реагувати, тому що сьогодні важливо розуміти, що не лише військова складова є важливою», - пояснює Раміс Юнус.

На думку політолога, у цій ситуації Україні варто вести боротьбу на інформаційному фронті: на кожну позитивну чи нейтрально-позитивну заяву європейського лідера щодо росії потрібно негайно відповідати, оскільки такі речі можуть призвести до зменшення допомоги для України.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Юнус заявив, що війна в Україні може призвести до розпаду росії.

Також Знай.ua писав про те, як Пономарьов розповів, як нафтове ембарго позначиться на економіці рф.