Про це вона розповіла на каналі «My ua».

«За нас нашу економіку ніхто тягнути і запускати не буде», - заявляє Олександра Решмеділова.

На думку політолога, перше питання, яке постане перед урядом, це робочі місця. До того ж, зауважує вона, ця проблема існувала й до війни і навіть у мирний час її було важко вирішити, а зараз і поготів. Олександра Решмеділова зазначає, що держава повинна визначитися, як працевлаштовувати тимчасово переміщених осіб, надавати їм компенсаторні виплати, чи залишити все на їхні плечі.

Окрім цього, додає вона, виникає питання, які взагалі галузі промисловості переживуть війну чи зможуть відновити свій довоєнний потенціал, та й узагалі, може, варто розвиватися в нових напрямках, але в яких регіонах і чи це можливо зробити у найближчій перспективі.

«Коли ми розраховуємо, що прийде якийсь уявний інвестор і вирішить всі питання, інвестор скоріш за все буде приходити тільки після закінчення бойових дій. До того навряд чи хтось сюди стрімким кроком буде рухатися», - зауважує політолог.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Загалом же, нагадує Олександра Решмеділова, просідання української економіки становить 37% і за деякими даними таким же може бути і рівень безробіття, що погіршить кримінальну ситуацію та збільшить хвилю міграції.

З іншого боку, політолог говорить і про певні позитивні сценарії. Зокрема, можливість пройти ці важкі часи вона бачить у гуртуванні людей та об’єднанні світової спільноти на базі спільних цінностей.

«Не просто нас приймуть до родини Європейського Союзу, а ці цінності, які для українців будуть визначальними і базовими, будуть визначати, можливо, надалі певне коло симпатиків, союзників, однодумців. Тому я думаю, що світ змінюється і ця метаморфоза відбувається не тільки з Україною. Скажемо так, повільна лагідна українізація відбувається всередині Європи», - міркує експертка.

Як повідомляв Знай.ua, Ягун заявив, що українським військам доведеться знищити військовий контингент прикордонних регіонів рф.

Також Знай.ua писав про те, що Сатаров розповів, чи закінчиться війна, якщо путін покине пост президента.