Про це він розповів на каналі «Знай 24» у програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко.

Як зазначає експерт, Україна має одну з найкращих у світі ресурсних баз, а також вона відкрита для створення вільної зони торгівлі з різними країнами. Тому, стверджує він, вона має великі перспективи і це не залежить від того, яким буде рівень інтеграції з Євросоюзом.

Водночас Володимир Стус зауважує, що до отримання суттєвої військової допомоги державі довелося спершу протриматися. «А хто найбільше допомагає Україні? Тут є сенс сказати про тих, хто допомагає щодо свого ВВП», - підкреслює політичний аналітик.

На його думку, найбільшу допомогу Україні надала Естонія, її можна оцінити приблизно на 1% у співвідношенні з її ВВП. Окрім неї, додає Володимир Стус, значно допомогли Україні інші балтійські країни та Польща. «Таким чином, ми маємо унікальний прецедент: якщо ЄС далі не захоче продовжувати зону вільної торгівлі, то у нас може бути аналогічна (з країнами, які нам допомагали активно, - Ред.) і з Британією та Канадою», - міркує експерт.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, генерал Красильников пояснив, чому вкрай необхідна важка артилерія.

Також Знай.ua писав про те, що Новак розповів, яких втрат зазнала наша економіка через війну.