Про це він розповів на каналі Павла Себастьяновича.

Експерт пояснює, що НБУ прийняв це рішення для того, аби не було тиску на ціни з боку курсу гривні. Тим не менш, зазначає він, підняття ставки НБУ завжди наштовхується на критику. За словами Олексія Геращенка, йдеться про те, що підняття ставки просто заморозить українську економіку.

Як він пояснює, ставка НБУ 25% означає, що комерційні банки будуть давати кредити бізнесменам під більший відсоток, аніж 25%, але це не означає, що вони будуть класти гроші в Національний банк під 25% річних. «Велика кількість бізнесів цього не потягне, а до тих, хто потягне, буде ставлення – «а чим ви таким займаєтесь, що потягнете 40%? Звідки у вас така дохідність?» У такій моделі фактично вбивається кредитування», - міркує Олексій Геращенко.

Як повідомляв Знай.ua, Котенкова розповіла, що уряд почав готуватися до найскладнішого опалювального сезону.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Сівохо розповів про план відновлення України та важливість психологічної підтримки.