Про це він розповів у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24» із Вікторією Панченко.

«Багато в чому приїзд Шольца, Макрона та Драги в Україну – це спроба напевно узгодити з Україною та донести своє бачення майбутнього України в цій глобальній новій системі безпеки, яку, як каже, припустимо, Боррель, вони бачать на умовах визначення правил співіснування з росією. Війна закінчиться, всі війни закінчуються», – каже юрист.

Андрій Вігірінський наголошує, що Україна має кордон із росією та Білоруссю, тобто питання безпеки насамперед стосуються інтересів України, але питання подальшого співіснування – цивілізаційне, Європа теж думає, як його вирішити.

«З одного боку, вони мають для нас пояснити свою позицію у тій частині, як вони бачать це існування з росією, ми повинні пояснити, як ми бачимо свої гарантії безпеки з погляду озброєння та з точки зору відновлення нашої економіки, нашого соціального, політичного життя», - зазначає гість програми.

Зокрема, Україна має розуміти, що з військового компоненту ЄС з погляду виробництва перебуватиме на її території, які озброєння та які засоби захисту, чи прийнятні вони для країни як потенційного кандидата в ЄС в умовах загрози з боку росії.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Як каже Андрій Вігірінський, хотілося б, щоб Шольц, Макрон та Драга приїжджали зі складними питаннями та пропозиціями, а не черговими публічними висловлюваннями простого популістичного штибу, все це має підкріплюватися поставками.

Також юрист торкається питання зустрічі Рамштайн та заявляє, що це не просто картинка, а реальна допомога.

«В ідеалі широке коло учасників дозволяє більш оперативно і знімати, грубо кажучи, інформацію з кожної країни окремо, що вона має в своєму розпорядженні і готова поставити, і плюс одночасно узгоджувати позиції щодо заміщення та організації логістики. Плюс Україну чують усі, не у двосторонньому порядку, а саме в ширшому колі суб'єктів, що їй необхідно», - стверджує Андрій Вігірінський.

Як повідомляв Знай.ua, Росс заявив, що Україна зможе залишити Чорноморський флот росії без кораблів.

Також Знай.ua писав про те, що Себастьянович пояснив, що має зробити Україна, перш ніж вступати до Євросоюзу.