Про це він розповів у програмі «Мотив Подорожнього».

Як розповідає політтехнолог, інші держави поступово і поетапно приходили до сьогоднішньої демократії: 150 років тому не мали право голосу неграмотні люди, 100 років тому – жінки. У нас же, каже він, країну на демократичних засадах у 1991 році отримало населення, яке протягом 100 років не знало, що таке демократія.

«Свобода і так далі – це ж поняття такі загальні, а є процедури, є закони, є інституції, які ніхто не розвивав, бо думали, що буде, як є, це вже й чудово. Звичайно, через певний час, люди, які отримали всі можливості, бувша партійна, комсомольська номенклатура, плюс до них приєдналися бандити і так далі, зрозуміли, що це можна використовувати у своїх цілях», - пояснює Олексій Голобуцький.

При подальшій олігархічній системі України, зазначає він, свобода слова була радше плюралізмом думок, адже кожен канал належав якомусь олігарху.

«Тому звичайно, що така держава не могла продукувати якісь стратегічні погляди на майбутнє. В принципі, у нас все було більш-менш, ми пишалися тим, що в нас не росія з авторитарними замашками», - підкреслює Олексій Голобуцький.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Також він торкається питання політичних процесів під час війни. За словами політтехнолога, старші люди переважно уявляли собі війну як Другу світову, тобто тотальну, якою вона зараз є в Сєвєродонецьку, Бахмуті, під Херсоном, в Ізюмі. Але решта України, додає він, виглядає інакше, життя не зупиняється, як і політичні процеси. Тобто, констатує гість програми, і зараз виходить заказуха, політики поливають один одного брудом і розбираються, хто допоміг фронту, а хто виїхав закордон.

«Є боротьба за владу, це абсолютно природній механізм, який взагалі розвиває суспільство, без цієї конкуренції, без цієї боротьби, яка дуже багатьом нібито не подобається, країна перетворюється в те, що є в росії чи в білорусі»,- зауважує Олексій Голобуцький.

Як повідомляв Знай.ua, Клочок заявив, що росія має фашистську ідеологію.

Також Знай.ua писав про те, що Ялі пояснив, навіщо Китаю військова операція проти Тайваню.