Про це він розповів на каналі «Знай 24» у програмі «Що далі?» з Вікторією Панченко.

«Лякати – це одне, а вживати реальних заходів – це зовсім інше: росія стала причиною незапланованого форс-мажорного голоду. Це дуже серйозно підриває репутацію світових еліт», - зазначив Анатолій Якименко.

За словами експерта, голод може стати реальною проблемою, тому що на такий наслідок російсько-української війни ніхто не очікував, тому ніхто не міг підготуватися до можливого голоду у світі.

«Також це може призвести до неконтрольованої міграції: ситуація у Сирії може видатись ще «квіточками» у порівняні з цим. Якщо не будуть забезпечені продовольством країни Африки, то цілком очевидно, що ми побачимо мільйони людей, які підуть за продовольством пішки прямо у Європу», - сказав Анатолій Якименко.

Як зазначив експерт, війна в Україні опосередковано спричинить міграційну кризу через нестачу продовольства: почнеться потік мігрантів з голодуючих регіонів Африки до Європи.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, політолог Борис Тизенгаузен пояснив, що означатиме для України розвал росії.

Також Знай.ua повідомляв, що політолог Данило Монін пояснив, у якому разі Україна може отримати репарації від росії.