Про це він розповів у програмі «Різні люди».

За словами політика, є певні гострі моменти у відношеннях європейських держав, які потрібно розуміти і враховувати, коли йдеться про прийняття України в міжнародні організації та інші питання.

«Для нас супер важливі зараз ініціативи Лондона, підкріплені сильними діями і кроками Варшави і Вільнюса. Річ у тім, що треба розуміти не тільки нюанси стосунків Берліна і Москви, Парижа і Москви, а ревнощі старої Європи по відношенню до молодої і агресивної Європи, куди відносяться поляки, литовці, українці і так далі», - пояснює Роман Безсмертний.

Тому, констатує дипломат, надання кандидатства Україні та її об’єднання з Польщею, Литвою та іншими державами ставить під сумнів міцність позицій старої Європи. На його думку, це здорова конкуренція, у якій немає нічого поганого, але він радить пояснити, що держави будуть діяти разом і це «разом» повинне мати шанс на появу, інакше американо-англосаксонський блок сам сформує центральноєвропейську ініціативу.

«Одні говорять про небезпеку осі Москва-Берлін, інші - про її домінування. Яка для мене різниця, домінування чи небезпека, мене там нема. Я хочу виграти, чому я повинен грати у чужу гру, я повинен грати у свою гру, використовуючи і працюючи з тим союзником, який готовий мене бачити поруч із собою», - підкреслює Роман Безсмертний.

Популярні новини зараз
Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Також гість програми відзначає унікальність сьогоднішньої ситуації, коли війна з росією відкрила для України 3 шанси: економічне, політичне відродження та повернення зовнішньополітичного впливу. Перемога ж у війні, додає дипломат, дасть Україні можливість просунутися у всіх трьох напрямках.

Як повідомляв Знай.ua, Головаха розповів, кому сьогодні найбільше довіряють українці.

Також Знай.ua писав про те, що Ерік де Суар розповів про важливість мотивації військових на фронті.