Про це він розповів у програмі «Діалоги» Максима Ялі.

«Люди повинні розуміти, що вони живуть у країні, яка зараз перебуває у війні, та нести відповідальність», - заявляє Руслан Ригованов.

До того ж, додає він, Україна хоче бути в Євросоюзі, тоді вона має грати за його правилами, тобто формувати у себе всередині виконавців правил, громадяни мають бути відповідальними. Проте, наголошує кризовий менеджер, йдеться саме про взаємну відповідальність між державою та суспільством.

Як зазначає гість програми, сьогодні в Україні ні президент, ні Кабінет Міністрів, ні Верховна Рада не несуть відповідальності по суті, оскільки їхні рішення є політичними.

«У нас три гілки влади на сьогодні, плюс президент, які ні за що не відповідають. І ось тут напевно суспільству треба було попросити або вимагати, якщо ми живемо у військовій ситуації, якщо ми хочемо виграти війну, якщо ми хочемо завтра жити і розвиватися, то ми маємо як суспільство все-таки просити, щоб у кожного з політичного бомонду все-таки настала відповідальність за їх прийняття рішень та їхні дії», - пояснює Руслан Ригованов.

Популярні новини зараз
Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Проте, зазначає він, сьогодні суспільство може змінити цю ситуацію. Кризовий менеджер згадує 2014-2015 роки та вказує на те, що сьогодні набагато більше людей задіяно у війні, це 20-30% людей, яких достатньо, щоб змінити соціальні відносини.

«Змінюється ставлення, відповідальність настає. І в людей сьогодні починає формуватися запит, у людей із рушницею починає формуватися запит. Якщо не буде відповідей на питання, то це може потім розвинутися в соціальний конфлікт, що нам сьогодні взагалі не вигідно і не потрібно», - пояснює Руслан Ригованов.

Тому, наголошує гість програми, необхідно створити комунікаційну стратегію та перейти у військову економіку, адже ці два фактори сформують політичні відповіді для всіх сторін.

Як повідомляв Знай.ua, Безсмертний розповів про ревнощі старої Європи щодо молодих та агресивних європейців.

Також Знай.ua писав про те, що Гордон пояснив, чому більшість українців повернуться додому після війни.