Про це він розповів у програмі «Різні люди».

За словами гостя програми, держава обов’язково повинна мати свою національну ідею, а для українців це – християнство.

«Ми можемо блуднути, там то в одне зайти, то в друге, але все одно ми повернемося до ідеї, я би сказав так, іудеохристиянських цінностей. Мені дуже подобається ця формула Маргарет Тетчер: іудеохристиянські цінності – от це наше», - підкреслює Роман Безсмертний.

Тобто, констатує політик, для українців основним ціннісним набором має бути християнство. Зокрема, він згадує, як багато робилося для того, щоб розгромити українську церкву, використовувати її в КДБшних радянських механізмах. На думку дипломата, Кремль прекрасно розумів, що українця, який стане на цей фундамент, з нього вже не збити.

Як підкреслює Роман Безсмертний, будь-які політичні гасла будуть працювати в обмежений фрагментарний період часу, натомість є речі більш вічні. Зокрема, зазначає він, для американців ключовим є поняття свободи, для українців – ідея християнства, але не тоталітарного кремлівського, а саме християнського. За словами політика, саме з цими ідеями потрібно будувати державу, приймати закони, формувати державні інститути, підбирати кадри тощо.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

«Я взагалі категорично проти того, щоб до влади допускати безбожників. Слово «безбожники» звучить як особи, які не несуть в собі християнських цінностей, не можна цього робити. Розумієте, люди, які позбавлені ціннісного набору, здатні на будь-що. Якщо ми кажемо, що наш набір цей християнський, то з цим треба жити. Це не означає, що треба в церкву ходити кожен день, бо церква – це церква, а християнство – це християнство і Бог – це Бог», - пояснює Роман Безсмертний.

Як повідомляв Знай.ua, Головаха розповів, кому сьогодні найбільше довіряють українці.

Також Знай.ua писав про те, що Ерік де Суар розповів про важливість мотивації військових на фронті.