Про це він розповів у блозі Павла Себастьяновича.

Як зазначає гість програми, багато хто вважає, що багатій Європі не потрібна успішна Україна. За його словами, на такому мікрорівні логічно, що всі мають бути зацікавлені у багатих та успішних сусідах, щоб він не вимагав допомоги, але у глобальній економіці все працює по-іншому.

«Колективний Захід не зацікавлений в Україні, що динамічно розвивається. Чому? Поясню. Тому що динаміка – це завжди нестабільність. У суспільстві, що динамічно розвивається, коли економіка розвивається в 10%, 12%, 15%, відбуваються постійні соціальні внутрішні перетрансформації, з'являється новий середній клас зі своїми якимись запитами, ідеологією своєю, а завжди це призводить до зростання національних ідей, це активності, міграція. Тобто це завжди осередок нестабільності, нехай навіть позитивна нестабільність, але все одно динамічна модель. Ніхто не хоче жити поруч із вируючим котлом», – пояснює Олексій Кущ.

Він вважає, що Захід хоче занурити Україну у стан гомеостазу, коли система врівноважена зовнішніми умовами існування та уповільнюються еволюційні процеси. Цю концепцію економіст називає зануренням у формаліні. У приклад він наводить Ердогана, який постійно підштовхує Туреччину до динаміки, внаслідок чого з'являється пантюркізм, амбіції на тлі історичного минулого.

«Наші сусіди теж так трохи з підозрою до нас ставляться, тому що в результаті зростання економічного потенціалу відбудеться зростання і військового потенціалу, і відбудеться зростання національних амбіцій», - наголошує Олексій Кущ.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Безсмертний пояснив, з якими ідеями українці мають будувати свою державу.

Також Знай.ua писав, що Ялі пояснив, чому росія знищує інфраструктурні об'єкти в Україні.