Про це він розповів на каналі Павла Себастьяновича.

«Тіньова економіка – це коли частина економічного потенціалу з тих чи інших причин випадає з офіційного обліку та системи оподаткування», - зазначив Олексій Кущ.

За словами експерта, у Європейському союзі є таке поняття, як сіра чи неформальна економіка, коли підприємство за допомогою податкової оптимізації просто виводить частину свого потоку за межі статистичного та податкового обліку.

«Тобто підприємство працює в офіційному секторі економіки, але показує не 100% своїх економічних операцій, а, наприклад, 70%. Це називається сіра економіка – це основна частина тіньової економіки», - наголосив Олексій Кущ.

На думку економіста, для ефективної боротьби з тіньовою економікою насамперед слід звернути увагу саме на сіру економіку у контексті великих торгово-промислових корпорацій.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

«Інша частина – це незаконний бізнес, який з якихось причин не можна вести легально та необов'язково, що це кримінальний бізнес. Наприклад, фермер вирощує виноград та продає своє вино – він незаконно продає вино, тому що отримання ліцензії на продаж спиртних виробів це дуже дорого та трудомістко через корупцію», - сказав Олексій Кущ.

Як повідомляв Знай.ua, Руслан Ригованов заявив, що сьогодні військові можуть змінити соціальні відносини у державі.

Також Знай.ua повідомляв, що Олексій Кущ пояснив, чому Заходу невигідний стрімкий розвиток України.