Про це він розповів у своєму блозі.

Як розповідає політолог, у росії пройшов так званий економічний форум, який можна швидше назвати умовним, оскільки серйозні гравці на нього не приїхали. До того ж, зазначає він, не було там Лукашенка, правителів Таджикистану, Киргизстану, а це країни ОДКБ, які теоретично є союзниками росії.

На думку Тараса Загороднього, глава Казахстану Токаєв публічно відважив ляпас росії, назвавши «ЛНР» та «ДНР» квазідержавними утвореннями, і заявивши, що вони ніхто їх не визнають. Отже, констатує він, путін втрачає союзників, навіть вони не підтримують його, а їхні заяви – це удар по престижу.

«путін настільки схибив, що його взагалі вже ніхто не слухає», – наголошує експерт.

Також він зауважує, що на форумі так і не було офіційно оголошено ні війну, ні мобілізацію.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

«Ще раз доведено, що росія боїться оголошувати мобілізацію знову ж таки з різних причин: тому що боїться давати людям зброю в руки, тому що це особливо нічого не дасть і тому що путін визнає, що він програв цю війну, що кадрова армія знищена», – пояснює Тарас Загородній.

Свій хід, розповідає політолог, зробила Литва, заявивши, що припиняє пропускати поїзди транзитом через Калінінградську область, тобто регіон взагалі буде ізольований та залишиться без товарів.

«Вони там у паніці бігають, намагаються знайти додаткові кораблі, але, гадаю, тут також великі проблеми будуть для того, щоб хоч якось забезпечувати цей регіон. Литва показує зуби», – коментує Тарас Загородній.

Також експерт пропонує подивитися на ВВП: зараз Україну відкрито підтримують 60% світового ВВП, якщо ще дивитися, як Китай від них уже сахається, то це ще 80%, ну й умовна Індія. Тобто, практично 90% світового ВВП проти російської федерації, у них немає жодних шансів. А розмови про імпортозаміщення та вибудовування індустріальної економіки він називає казками.

«росія все більше і більше переконується, що вона взагалі сама», - констатує Тарас Загородній.

Як повідомляв Знай.ua, Якименко розповів, чому Захід затримує постачання зброї до України.

Також Знай.ua писав про те, що Кущ пояснив, чому Заходу невигідний стрімкий розвиток України.