Про це він розповів у програмі «Особистість із Сергієм Дойком».

«Це класична російська військова тактика – якщо хтось чинить спротив, то потрібно зробити показове знищення, аби інші міста не чинили спротив або вимагали виходу української армії, щоб російська армія не руйнувала місто», - зазначив Олександр Курбан.

Як зазначив експерт, Маріуполь дуже сильно зазнав руйнації через те, що це місто показувало надзвичайно витримку і наші воїни намагалися стримати окупантів до останнього: тому це місто і вирішили «покарати».

«Найцікавіше, що провину за знищення Маріуполя вони перевели на полк «Азов». Там наразі відбувається дуже серйозна психологічна обробка. По місту їздять пересувні телевізори, по яких транслюється російське телебачення», - підкреслив Олександр Курбан.

За словами експерта, наразі окупанти в Маріуполі намагається людям навіяти думку, що якщо вони повернуться до України, то їх тут будуть ображати чи щось інші – це вони роблять з метою утримати там якомога більше населення.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«Коли вони (маріупольці, - Ред.) приїжджають сюди або в Європу, то вони бачать, як до них там відносяться – їх там буквально носять на руках. Тільки ти кажеш, що ти з України чи, особливо з Маріуполя, то люди навколо збираються та слухають», - сказав Олександр Курбан.

Як повідомляв Знай.ua, журналіст Богдан Василенко розповів, як проходить прифронтове життя

Також Знай.ua повідомляв, що Олексій Кущ пояснив чому Заходу не вигідний стрімкий розвиток України.