Про це він розповів на каналі «My.ua».

«Нічого доброго – морська інфраструктура на сьогоднішній день стоїть. Азовський басейн тимчасово для нас втрачено», - зазначив Андрій Пелюховський.

За словами політика, із Чорноморським басейном ситуація не краща: порти хоч і наші, але ми ними користуватися не можемо через мінування, а також постійну присутність російських військових кораблів в акваторії.

«Дещо можна використовувати для того, щоб (вийти з цієї ситуації, - Ред.), але, так, воно не буде так ефективно, як при повній роботі портів: можна використовувати Дунай, виходити через Ізмаїл або Білгород-Дністровський», - наголосив Андрій Пелюховський.

На його думку, торгові судна можна виводити в акваторію Чорного моря через Дунай, до портів якого можна постачати вантажі залізницею.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

«Вони (ці порти, - Ред.) не дадуть такого ефекту, як одеська трійка, але можу сказати, що робота двох портів (Ізмаїльського та Білгород-Дністровського) може забезпечити (можливість вивозити, - Ред.) 12 мільйонів тонн за рік» , - сказав Андрій Пелюховський.

Як повідомляв Знай.ua, журналістка Катерина Котенкова розповіла, що сталося із російською економікою за місяці війни.

Також Знай.ua повідомляв, що Тетяна Мартинова розповіла про різницю між реальною Білоруссю та Білорусією Лукашенком.