Про це вона розповіла у програмі «Різні люди».

На думку радіоведучої, у Лукашенка могла бути можливість зупинити повномасштабне вторгнення російських військ в Україну. Вона вважає, що у відсотковому співвідношенні можна використовувати принцип Парето, 20 на 80, але це максимальна кількість відсотків, яку вона дає на те, що наступ справді можна було зупинити. У той же час радіоведуча наголошує, що історія не знає умовного способу.

«Все одно б вова щось викрутив, розумієте, не ось це, так ось це. У путіна за спиною негативна селекція в його оточенні, таке ж і в Білорусі, воно вікове, відірване від життя, не навчене нових технологій, це ж люди формату лист А4, для них не зрозумілі всі ці ваші інтернети, ютуби», - пояснює Тетяна Мартинова.

Водночас вона наголошує, що Білорусь – просунута країна в ІТ-сфері, а Білорусія Лукашенка – ні, оскільки він застряг у Радянському Союзі. Принагідно блогерка згадує вибори 1994 року та розмірковує над причинами їхнього результату. За її словами, 1991 року білоруси здобули незалежність, свій прапор, свободу, але не знали, що з цим робити, оскільки багато років цього не мали.

«Треба обирати президента. Добре, але пригадаймо, що Білорусь завжди була однією зі зручних країн, у якій можна зустрічати старість відставним військовим з усієї росії, яким завжди пропонували на вибір, яку республіку ви хочете», - зазначає Тетяна Мартинова.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Тому вона вважає, що на момент виборів 1994 року білоруси у своїй країні не сильно були у більшості. Саме тому, додає радіоведуча, риторика Позняка із жорстким націоналізмом була не зрозумілою і видавалася абсурдною.

Як повідомляв Знай.ua, Плеханова пояснила, що волонтерам набагато легше морально переживати війну.

Також Знай.ua писав про те, що Подорожній пояснив, яку тактику НАТО має у підтримці України.