Про це розповіло російське опозиційне ЗМІ «Ранок лютого».

«Стріляти по своїх, щоб потім звинуватити в цьому того, на кого ти збираєшся напасти (або як варіант для того, щоб оголосити мобілізацію), що, наприклад, мало місце перед нападом Радянського Союзу на Фінляндію в 1939 році», - зазначено у публікації.

На сайті сказано, що подібна ситуація була перед тим, як росія хотіла оголосити реванш і розпочати другу чеченську військову кампанію: тоді було підірвано два багатоквартирні будинки в Москві з метою звинуватити в цьому чеченців, щоб був привід для вторгнення. У публікації зазначено, що це вже «напрацьована» практика російських спецслужб.

«Для путіна обстріляти свої міста, це як два пальці обмочити – простіше пареної ріпи. Людські життя, у тому числі і своїх громадян, для нього не коштують і гроша ламаного», - сказано на сайті.

У публікації зазначено, що обстріл Білгорода справді міг бути здійснений російською стороною з метою оголосити загальну мобілізацію у російській федерації.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Андрій Пелюховський пояснив, як вирішити проблему заблокованих портів.

Також Знай.ua повідомляв, що політолог Андрій Піонтковський пояснив, чому українські військові не займатимуть острів Зміїний.