Про це він розповів у себе у блозі.

«Сучасні регулярні війни вони є політичними, тому що війна це завжди політика, але лише іншими засобами – засобами насильства. Метою війни завжди є мир: війна ведеться для того, щоб досягти мир на найкращих умовах», - зазначив Вадим Карасьов.

За словами політолога, обидві сторони, які вступають у військовий конфлікт, воюють заради того, щоб після настання миру хтось із них став краще жити, що, у свою чергу, використовують політики цих держав, щоб набрати політичні очки перед електоратом.

«Війни 19 століття вже ставили завдання не знищити ворога, а примусити його до певного кодексу поведінки», - наголосив Вадим Карасьов.

Як зазначив експерт, раніше війни були завжди на ґрунті релігії, але після 17 століття держави стали воювати для матеріальних цілей: території, ресурси чи посилення політичних позицій.

Популярні новини зараз
Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Андрій Пелюховський пояснив, як вирішити проблему заблокованих портів.

Також Знай.ua повідомляв, що політолог Андрій Піонтковський пояснив, чому українські військові не займатимуть острів Зміїний.