Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

За словами журналістки, остаточне рішення про заборону продажу лікарських засобів без рецепта буде приймати Комітет з питань правоохоронної діяльності, оскільки його визначено головним. Водночас вона ставить питання про контроль за реалізацією цієї ініціативи, оскільки без нього вона навряд буде працювати, але поки що інформації про це немає.

«У пояснювальній записці зазначається, що ухвалення законопроєкту сприятиме покращенню стану здоров’я населення через скорочення випадків безвідповідального самолікування. Зважаючи на все, йдеться про безконтрольний прийом антибіотиків», - пояснює Катерина Котенкова.

Принагідно журналістка розповідає про своїх знайомих з країн ЄС, які зазначають, там справді ніде не можна купити ліки без рецепту, але насправді це не завжди добре, деколи рецепту не допросишся і загалом це незвично. Також їй здається, що у разі введення цієї системи може початися спекуляція.

«Цим вже перейнявся Кабінет Міністрів України, надавши відповідний проєкт постанови про внесення змін до ліцензійних умов оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами на погодження до Державної регуляторної служби. Зокрема, планується з 1 серпня і до завершення військового стану дозволити продаж антибіотиків без рецепту лише на територіях, де відбуваються активні бойові дії, чи на тимчасово окупованих територіях», - розповідає Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Котенкова розповіла, що з липня в Україні почне працювати реєстр руйнувань.

Також Знай.ua писав про те, що Друзенко високо оцінив апаратуру мобільного госпіталю ПДМШ.