Про це він розповів у програмі «Особистість» із Сергієм Дойком.

За словами гостя програми, ставлення до України та росії сьогодні змінилося не лише у лідерів держав ЄС, але й у самих європейців. Зокрема, він розповідає, що на початку лютого в Німеччині було опитування щодо постачання Україні зброї, громадяни були проти, передусім вони не хотіли цим провокувати путіна. Зараз же, констатує експерт, відбувся злам у свідомості людей і найбільшу роль тут відіграла звитяжність ЗСУ, яким спочатку теж не давали позитивних прогнозів.

«Наші Збройні сили, наша територіальна оборона, наші десантники, наші прикордонники, наші азовці показали абсолютно тотальну звитяжність і показали, що вони вміють вправлятись із усією зброєю, яка в них є сьогодні, вміють забирати російські танки, ті самі наші тракторні війська. Ну де це видано, щоб звичайні цигани під’їжджали на тракторі до танку, його чіпляли і вивозили до себе? Де це у світі таке було? Я не пам’ятаю. А в Україні це правда», - пояснює Сергій Биков.

Цей злам у свідомості та ставленні до росії, зауважує він, відбувся і у сфері міжнародних відносин.

«Сидіти поруч із путіним зараз на світовій арені абсолютно некомфортно і це дурний тон. Саме тому світ об’єднується довкола України і з Україною. Тому що всі розуміють, необхідно зрештою агресору надавати по зубах», - підкреслює Сергій Биков.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії
Показати ще

За словами експерта, путін зламав зуби об Україну ще у 2014 році, адже вже тоді не спрацювала традиційна для російської окупаційної машини програма громадянської війни. Він підкреслює, що та історія, яка спрацювала в Чечні, Сирії, Грузії, не пройшла в Україні.

Як повідомляв Знай.ua, Пономарьов пояснив, що відступ військ рф зі Зміїного був ганебною втечею.

Також Знай.ua писав про те, що Юнус розповів про поступове збільшення військової допомоги Україні із боку Заходу.