Про це він розповів у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24» з Вікторією Панченко.

Як зазначає гість програми, поки наступний саміт НАТО у 2023 році планують провести у Литві і це можна вважати своєрідним попередженням росії. Цей саміт, каже він, дав для України деяку конкретику, до того ж, не все озвучується публічно.

Проте, зауважує аналітик, питання про вступ України до НАТО залишається відкритим, відповіді не дано, зокрема, через Москву, колективному Заходу потрібен час, але рано чи пізно рішення доведеться приймати.

«Я думаю, остаточну відповідь щодо майбутнього України та НАТО ми отримаємо, мабуть, наступного року. Тому що всередині блоку НАТО є позиція Німеччини та Франції, особлива позиція, і є позиція решти», - пояснює Руслан Бізяєв.

Також він зазначає, що однією з цілей війни проти України росія назвала зупинку просування НАТО. За словами аналітика, це стратегія непрямих дій, суть якої полягає в тому, що ти починаєш розрухувати сили ймовірного супротивника.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

«Увага світу прикута зараз до України і в перспективі буде прикута до Тайваню – це один бік медалі. Другий бік медалі даємо Швеції та Фінляндії, прямо чи опосередковано має бути поставлене питання Білорусі», - розмірковує Руслан Бізяєв.

Щодо Білорусі, зауважує гість програми, то є чинник тиску на Лукашенка щодо участі у війні, але й є небажання самих білоруських солдатів.

«Людина поки що залишається ключовим елементом на полі бою, незважаючи на те, що прямо на наших очах народжується нова військова концепція, нова військова стратегія», - наголошує Руслан Бізяєв.

Як повідомляв Знай.ua, Биков розповів, що війна росії проти України призвела до зламу свідомості європейців.

Також Знай.ua писав про те, що Себастьянович заявив, що українці самі покращуватимуть Україну для вступу до ЄС.