Про це повідомляє онлайн-видання «Утро Февраля».

На думку філософа, щоб зрозуміти політичні цілі війни путіна проти України, потрібно розглянути деякі метафізичні інтуїції та ті передумови, які привели владу росії до тієї одержимості, що дозволяє думку про знищення людства і штовхає її до цього.

«Перша – це унікальне багатство та відчуття вседозволеності, яке ця влада набула за два попередні десятиліття. Відома така антитеза: злодюга або кровопивця; але одне не виключає іншого. Коли ти стільки накрав, коли майже півсвіту перебуває у тебе в кишені, виникає пересичення і спокуса подальшого кроку: від мати — до бути чи не бути», - пояснює Михайло Епштейн.

Другою мотивацією, вважає він, є пандемія коронавірусу: вона показала крихкість нашого буття, кожен відчув, що смерть – поряд, а межі між нею та життям немає і зовсім. Крім цього, підкреслює філософ, пандемія наблизила смерть і до суверена, він зрозумів, що вона вища за його могутність. Тому, пояснює він, путін вирішив, що повернути собі домінантну роль у цьому світі він може лише за допомогою ядерного шантажу.

«Бажання надолужити за приниження, перенесене під час пандемії, виправдати свій страх, видимий усім, можливо, теж спонукає до того, щоб прийняти таку активну позицію щодо кінця людства», - підсумовує Михайло Епштейн.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Биков заявив, що сидіти поруч із путіним зараз на світовій арені - це дурний тон.

Також Знай.ua писав про те, що Пономарьов назвав відступ російських військ зі Зміїного ганебною втечею.