Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

Як пояснює журналістка, оператори газорозподільної мережі або облгази – це державні компанії, які здійснюють доставку газу споживачеві, людям приходять платіжки за доставку газу саме від цієї контори. Облгази, розповідає вона, займаються підключенням, відключенням, забезпеченням тиску та якості газу, вони повинні реагувати на аварійні виклики та усувати аварії, а також приймати показники лічильників, за що клієнтам і приходить окремий рахунок.

«Якщо люди платять за газ «Нафтогазу», чому вони не можуть туди і передавати свої покази лічильника? Згідно із законодавством «Нафтогаз» не має права отримувати показання щодо споживання газу від споживача, тобто це просто норми закону. «Нафтогаз» тут ні при чому, просто законодавство таке», - пояснює Катерина Котенкова.

Отже, підсумовує вона, функція отримання показників лічильника покладена на облгази, тому українцям приходять дві платіжки, одна з яких за доставку, друга – за спожитий газ. За словами журналістки, передати показання лічильника оператору ГРС можна на сайті, в чаті облгазу або ж зателефонувавши до контактцентру.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Котенкова заявила, що в країні відбувається економічний бардак під час війни.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла про петицію з вимогою заборонити очне навчання до завершення воєнного стану.