Про це він розповів у програмі «Історичні хроніки».

«Початок війни у ​​Європі у вересні 1939 року виправдав найгірше побоювання Кремля: виявилося, що Англія та Франція не готові до реального зіткнення з Німеччиною. І, замість швидкої поразки Німеччини за фактичного невтручання західних союзників, було розгромлено Польщу. Політика примирення принесла свої неминучі плоди», - констатує Руслан Бізяєв.

Як каже аналітик, ця позиція Лондона та Парижа не була якоюсь імпровізацією, що виникла під впливом подій. Він пояснює, що це була заздалегідь сформульована стратегічна лінія англо-французьких союзників, які визначилися з політикою умиротворення. Тому, міркує аналітик, важко зрозуміти позицію дослідників, які вважають, що союз із Англією та Францією відповідав інтересам СРСР, якому в цьому випадку довелося б вступити у війну з Німеччиною на території Польщі за повної бездіяльності союзників на Заході.

Вже у вересні 1943 року, розповідає Руслан Бізяєв, радянське керівництво активізувало свою політику щодо Польщі, яка протягом більшої частини міжвоєнного періоду розглядалася Москвою як ворог №1. Також він додає, що німецьке керівництво прагнуло залучити СРСР до війни з Польщею, щоб продемонструвати їх союз, але Москва на це не велася.

«В основу радянської пропаганди з поясненням причин втручання у німецько-польську війну було покладено ідеї забезпечення державних інтересів СРСР та захисту українського та білоруського народів в умовах розпаду Польщі. Радянському керівництву вдалося поєднати цю антинімецьку, по суті, пропаганду та співпрацю з Німеччиною у розділі Польщі. У результаті вдалося досягти того, що Лондон і Париж розглядали дії СРСР як менше зло в порівнянні з німецькою окупацією всієї польської території», - пояснює Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Аналітик робить висновок, що Радянський Союз отримав майже половину Польщі і взявся за Прибалтійські держави, що сильно віддалило Німеччину від її основних довготривалих цілей – від української пшениці та румунської нафти, які були їй гостро необхідні, щоб вижити в умовах англійської блокади.

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв заявив, що не можна недооцінювати варіант нападу Білорусі.

Також Знай.ua писав про те, що Вігірінський розповів, яким буде політичний процес після війни.