Про це він розповів у своєму блозі.

Як розповідає Геннадій Друзенко, донор, побачивши, що вони не можуть подолати українську бюрократію, замість пожертви коштів сам придбав їм ці машини Humvee. На його думку, ця історія – про філософію і досвід: коли людина заробляє у вільному суспільстві можливостей, якими є США, то інакше ставиться до таких добровольців.

«Бо ти розумієш, що це - дві невідокремні складові тієї самої політичної системи, яка називається демократія, у якій уряд все ж таки сприймається як наймана сила, яка має створити відповідні умови і для бізнесу, і для того, що ми називаємо громадянським суспільством. В українському випадку, на жаль, ми досі гіперболізуємо роль держави в суспільстві і забуваємо, що держава існує тільки для обслуговування, захисту, піклування про своїх громадян», - пояснює Геннадій Друзенко.

Окрім цього, зауважує він, часто ми вважаємо, що громадяни мають слугувати державі, а трагічна історія 20 століття вже показала, чим закінчується така філософія. Натомість влада, підкреслює Геннадій Друзенко, повинна займати належне їй місце регулятора, громадянське суспільство тим часом має відстоювати свободу, без якої не може жити нормальний бізнес, а бізнес уже фінансує громадянське суспільство.

«Я думаю, що ця філософія ще має прийти в Україну, але саме за неї ми платимо таку велику ціну щодня, відстоюючи на фронті свободу, гідність і гуманність. Україні треба вчитися так ставитись один до одного: без союзу громадянського суспільства і бізнесу демократія і свободи неможливі, влада розповзається як клякса по сторінці під назвою країна», - зазначає Геннадій Друзенко.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Загородній заявив, що через великі втрати рф зараз можна помітити затишшя.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова прокоментувала відставку Бориса Джонсона.