Про це він розповів на каналі «My.ua».

«Україна існує завдяки тому, що вона вміє боротися. Дуже багато етносів, які не вміють боротися, зникли з європейської мапи, а українці змогли вибороти свою незалежність», - зазначив Олесь Доній.

На думку журналіста, після того, як Україна набула незалежності, все одно траплялися випадки, коли українцям потрібно було боротися, про це свідчать революції. За його словами, це означає, що дух боротьби у нас залишився навіть після отримання незалежності.

«Те, що ми спроможні виходити на площі, аби змінювати ситуацію – це обумовило існування української держави, і зокрема такий спалах ненависті російського керівництва, який захотів піти війною, бо якби не було революції, вони б спробували нас асимілювати, як відбулося із Білоруссю», - сказав Олесь Доній.

За словами журналіста, якби не сталася Революція гідності у 2014 році Україна фактично була б маріонеткою росії. На його думку, вміння і постійне бажання українців боротися – це те, без чого не існувало б України.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Андрій Сидельніков порадив Україні створити свій аналог ізраїльської розвідки «Моссад».

Також Знай.ua публікував думку Геннадія Друзенко: Держава існує тільки для обслуговування, захисту, піклування про своїх громадян.