Про це повідомило російське опозиційне ЗМІ «Утро февраля».

«Це свідчить про те, що війська, які брали участь у штурмі Сєвєродонецьк – Рубіжне, Сєвєродонецьк – Лисичанськ, зазнали дуже серйозних втрат», - зазначив Ілля Пономарьов.

За словами політика, оперативна пауза на східному фронті виникла через те, що під час штурму населених пунктів Луганської області російські війська втратили багато особового складу, а також озброєння. На його думку, цей «відпочинок» буде використаний на поповнення ресурсів, а також на переформування окупаційних військ.

«З досвіду війни відомо, що, якщо частина чи з'єднання втрачає приблизно чверть складу особистого чи озброєнь, вона втрачає здатність до наступу. А якщо втрачає більше половини – вона втрачає здатність до оборонних боїв», - наголосив Ілля Пономарьов.

Як зазначив експерт, ймовірно, що російська армія зазнала втрат близьких до половини особового складу і тому вони змушені оголосити паузу, щоб українська армія не контратакувала дуже ослабленого супротивника і не звільнила свої території.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

«Мабуть, треба замінити і техніку, пошкоджену чи знищену. Приблизно 20 батальйонно-тактичних груп, які штурмували ці три міста, що переходять одне в інше, спрямовані на таке переформування», - сказав Ілля Пономарьов.

Як повідомляв Знай.ua, Сергій Гурієв розповів, як путін привів країну до катастрофи.

Також Знай.ua повідомляв, що у ЗМІ розповіли, як у росії поступово вводилася цензура.