Про це він розповів на каналі Знай 24 у програмі «Що далі?» із Вікторією Панченко.

«Зараз відбувається дефляція, яка спричинена в основному монетарними причинами, а також падінням споживчого попиту та платоспроможності населення», - зазначив Степан Демура.

За словами експерта, у росії вже близько місяця фіксується дефляція – це зниження цін на товари та послуги, що у цьому випадку було спричинене збідненням російського населення: щоб хоч якось підтримати попит, було вирішено знизити ціни.

«У якийсь час ціни справді стали, але це було викликано тим, що спочатку ціни сильно задерли вгору, коли стався шок для населення: споживчі витрати знизилися на 5-7%», - наголосив Степан Демура.

Як зазначив експерт, оцінювати, наскільки довго триватиме цей ефект, неможливо, але одне тільки можна сказати: доходи російського населення і далі продовжать падати, а от знижувати ціни не завжди вийде.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Олександр Кочетков заявив, що росія вже показала весь свій військово-технічний потенціал.

Також Знай.ua публікував слова Олеся Донія: Україна існує завдяки тому, що вміє боротися.