Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«У другому місяці літа, в липні майже 5 мільйонів пенсіонерів отримуватимуть підвищені пенсії. Але багатьох українців така доплата шокувала. В результаті перерахунку збільшено розміри мінімальної та максимальної пенсійних виплат, також складові пенсійних виплат, що залежать від прожиткового мінімуму. Розміри підвищення пенсій з 1 липня кожному пенсіонеру визначено індивідуально», - розповідає Катерина Котенкова.

Тобто, пояснює вона, все залежить від того, яку складову пенсійної виплати перераховано. Зокрема, зазначає журналістка, це може бути або мінімальний розмір пенсії за віком, або доплата за понаднормовий стаж, або підвищення, або надбавка, тощо. Водночас вона вказує на мізерність суми доплат: пенсії зросли десь у 4 мільйонів 800 тисяч пенсіонерів, а середній розмір підвищення – 45 гривень 40 копійок.

Журналістка повідомляє, що виплату перерахованих пенсій розпочато з 4 липня і деяким пенсіонерам вже їх перерахували із надбавкою, наприклад, у 8 гривень. Тому, розповідає вона, люди вже понаписували обурливі коментарі під повідомленням Пенсійного фонду України про перерахунок пенсій в липні: «Дякую за 20 гривень, завжди найбагатшим – по пів тисячі, а найбіднішим – на коробку сірників. Диявольська несправедливість».

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кочетков заявив, що росія показала вже весь свій військово-технічний потенціал.

Також Знай.ua писав про те, що Толкачов пояснив, чому люди погано реагують на стресові ситуації.