Про це він розповів у програмі «Особистість» із Сергієм Дойком.

За словами експерта, пропаганда працює лише в тих суспільствах, де є схильність до її сприйняття, коли ви кидаєте зерно у підготовлений ґрунт. Саме таким ґрунтом, вважає він, і є росіяни, вони схильні до шовінізму та профашистських речей. Тому, міркує експерт, населення нормально сприймає й заяви путіна про необхідність не допустити розширення НАТО і факт вступу в Альянс Фінляндії.

«Тут логіка дуже проста, путін же сам себе називає хлопцем з підворотні пітерської. А там дуже просто: пацан слово дав – пацан слово забрав. Тут точно так же, він же сказав, що на схід ми проти розширення, те, що воно з півночі тепер, 1400 кілометрів кордону, – це ж північ. Ми дивуємося, чому це спрацьовує на росіян, тому що ми живемо в поліфонічному суспільстві, у нас різні думки, різні позиції, ми можемо владу критикувати, ненавидіти, можемо підтримувати, тобто зараз, навпаки, всі об’єднуються, підтримують, що логічно під час війни. У росії такого немає», - пояснює Ігор Рейтерович.

Принагідно він згадує нещодавні заяви рф щодо Аляски, які розраховані не стільки на США, скільки на внутрішню аудиторію. Це, підкреслює політолог, піднімає самооцінку простих росіян, бідних верств населення, які нічого не мають, окрім умовної величі держави.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кочетков заявив, що росія вже показала весь свій військово-технічний потенціал.

Також Знай.ua писав про те, що Гурієв розповів, як путін привів країну до катастрофи.