Про це він розповів у програмі «Тізенгаузен говорить».

«Сі Цзіньпін відмовився відвідати росію на запрошення путіна. Деталі: китайська сторона посилається на неможливість візиту через епідемію COVID-19, але ймовірною причиною є небажання Сі медійно забруднитись перед виборами у вересні», - зазначив Борис Тизенгаузен.

За словами експерта, Сі Цзіньпіну дуже важливо зберегти свою репутацію, адже на кону стоятиме його 3-й термін правління, а візит до росії ймовірно може вдарити по його рейтингу і поставити під загрозу перемогу на виборах. На його думку, насправді дружби між росією та Китаєм немає.

«росія для Китаю – це величезний супермаркет з постійними знижками, і чим більше санкцій, тим дешевше росія готова продавати свої ресурси в Китай», - підкреслив Борис Тизенгаузен.

Як зазначив політолог, насправді Китай не зацікавлений у дружбі з росією, а головна його мета – просто зберігати якісь нейтральні відносини, щоби кожного разу, коли хтось відмовляється від російських енергоресурсів, скуповувати їх дуже дешево, адже на них немає попиту.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Ігор Рейтерович пояснив, що пропаганда лише піднімає самооцінку росіян.

Також Знай.ua публікував слова політолога Тараса Загороднього: У окупантів все менше і менше зброї.