Про це він розповів у програмі «Розвилка».

На думку експерта, зараз потрібно проаналізувати, чому в цьому кондратьєвському циклі світ здригнувся від стількох воєн, якою була причина і яка тут була ідеологія.

«Фактично ми зараз живемо у підручнику історії, прямо на наших очах формується нова реальність. Як формується нова реальність? Спершу вмирає старе, помре все старе, абсолютно все. Якщо хтось думає, що залишиться острівець умовної Атлантиди, де все збережеться до початку цього року, то ні. Нова ідеологія – це буде ідеологія комплементарностей, ідеологія взаємодоповнення, яка базуватиметься на одній простій речі: одна планета – один народ. Ось цей магістральний розвиток людства на найближчі 50 років», - пояснює Руслан Бізяєв.

Українцям же, розмірковує він, необхідно зрозуміти ті родові травми, які були отримані в епоху Кучми: олігархічна система, відсутність соціальних ліфтів. Старий суспільний договір, наголошує політолог, припинив існування на Майдані. Він нагадує, що це був договір, за якого влада забезпечувала мінімальні соціальні стандарти та лізла до кишені, а суспільство вдавало, що воно цього не помічає.

«Новий суспільний договір – це правила гри, за яких нова людина від дитячого садочка до університету йде за сучасною гуманістичною програмою. Освіта, новий економічний устрій без цього ніяк, культура, сім'я. Все, що стосується «ізмів», комунізм, націоналізм тощо – все це в минулому. На чільне місце ставиться людина, а суспільство живе за принципом взаємодоповнення», - стверджує Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Толкачов пояснив, що росія хотіла окупувати Крим ще 2009 року.

Також Знай.ua писав про те, що Пономарьов пояснив, чому російська армія оголосила «паузу».