Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«Україна посідає 6 місце в Європі за запасами деревини та 9 за площею лісів. До лісового фонду країни належить майже 10,5 мільйонів гектарів лісових ділянок. Управляють лісами 157 лісових господарств, які підпорядковують Держлісагентству. На даний момент галузь дуже прибуткова», - зазначає Катерина Котенкова.

Як вона розповідає, минулого року виторг від реалізації продукції становив майже 23 мільярди гривень, прибуток лісгоспів становив 921 мільйон 500 тисяч гривень, у бюджет було сплачено майже 9 мільярдів гривень податків. Також журналістка нагадує про програму президента «Зелена країна», у рамках якої передбачається висадка мільярда дерев і вже висаджено 240 мільйонів деревних рослин. А тим часом, констатує вона, планується створення державного монополіста «Ліси України».

«Реорганізації лісгоспів і переведення активів у таке новостворене підприємство призведе до монополізації ринку деревини, яка сьогодні вся продається на ліцензовані біржі. Вже більше 100 нардепів підписалися під зверненням до президента та прем’єра з вимогою зупинити процес створення державного монополіста. Вони зазначають, що країни, які пішли шляхом створення подібних компаній, а потім запустили процес монополізації лісів, сьогодні просто змушені повертати ліси у власність держави», - розповідає Катерина Котенкова.

За її словами, створення монополіста «Ліси України» - це проміжний етап, адже попереду передбачено процес корпоратизації. Тобто, пояснює журналістка, з часом ці активи можуть опинитися в руках приватних структур, а перехід контролю може відбутися, наприклад, через оренду лісових масивів строком до 50 років.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Друзенко заявив, що завдяки машинам Pinzgauer Vector 6x6 ПДМШ зможе рятувати людей із зон бойових дій.

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв поміркував над тим, якою буде нова світова ідеологія.