Про це вона розповіла у програмі «Садок вишневий».

На думку психолога, у нас мало уваги приділяється загалом інституту сім'ї, немає освіченості. Як вона пояснює, люди виростають, здобувають освіту та стають якимись професіоналами, але вони також стають чоловіками та дружинами, батьками і їх цьому ніде не вчать. Проте, підкреслює вона, треба розуміти, що таке функції мами та тата, чим вони відрізняються, яка різниця між партнерськими стосунками та дитячо-батьківськими у парі.

«Люди потрапляють у це все, вони якось борсаються, як міг, так і навчився плавати. Відповідно діти, які приходять до цієї сім'ї, не мають змоги одразу бути в зціленій системі. Сім'я – це невелика система. Країна та суспільство складається з величезної кількості цих систем», - пояснює Оксана Королович.

Як вона зазначає, кожна така система має свої традиції, свого роду, тому що сім'я – це поєднання не двох людей, а двох родів. Принагідно психолог нагадує про ті традиції, які зараз уже відходять у минуле: сватання, коли дізнавалися перед весіллям, які цінності в іншого роду.

«Велику кількість часу в наших сім'ях було перекрито канал контакту з традиціями, із сімейними цінностями. Сім'я наповнена переважно травматизацією, тому що наша спільнота була наповнена довгий час цим, війни, революції, Голодомор – величезна кількість цих вихоплень, з якими сім'ї потрібно було щось робити, виживати. Коли сім'я виживає, весь акцент іде не на філософію духовності, а на виживання, на нижній рівень», - розповідає Оксана Королович.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Тобто, робить висновок психолог, здатність взаємодіяти в парі на рівні цивілізованої здорової сім'ї десь порушена. Причиною цього, каже вона, є велика кількість травм, які не дають можливості парі взаємодіяти через призму здорової комунікації.

Як повідомляв Знай.ua, Кочетков пояснив, що під час війни рівень відповідальності кожного зростає.

Також Знай.ua писав про те, що Коломієць розповів, коли треба молитися.