Про це він розповів у програмі «Діалоги» з Максимом Ялі.

«Можливість тримати нормалізацію свого життя – це ключ до стійкості у всій ситуації. Зрозуміло, безглуздо повністю абстрагуватися, що війни немає і я у своєму будиночку. Це безглуздо, бо, як ми, на жаль, знаємо, війна настільки підла, що ті, хто, можливо, уникли призову чи війни, працюють собі в магазині в торговому центрі, і війна прийшла прямо ракетою», - каже Сергій Величанський.

На його думку, люди повинні навчитися знайти себе у цій новій реальності та нести свою максимально корисну функцію. Зокрема, гість програми говорить про турботу про сім'ю, дітей. Телеведучий зазначає, що з самого початку був прихильником максимальної евакуації мам з дітьми, тому що їм не потрібен цей досвід, що травмує. Він наголошує, що це не геройство, а травма, яка ще невідомо, як проявиться у дорослішому віці.

«Ми йдемо туди, де стріляють, це наш вибір. Нам там важко, ми один одного знаємо, як підтримати, але коли тут у мирному житті, діти, батьки… Нам легше, коли ми всі обговорили і з'ясували, що всі наші сім'ї, діти кудись поїхали, ми видихнули і тепер нам легше нести службу, тому що ми розуміємо, що ні діти, ні дружини не матимуть цих психологічних проблем», - пояснює Сергій Величанський.

А щодо збереження нормального емоційного стану, розповідає телеведучий, у нього є один лайфхак. Зокрема він говорить про закон імпровізації, тобто адекватної реакції на несподівані обставини. Як пояснює гість програми, щойно ти розумієш, що виникли деякі обставини чи вони зараз відбудуться, ти маєш якимось чином мінімізувати чи перенаправити наслідки цих обставин. Тобто, наголошує він, треба думати вперед, що ти можеш зробити далі, а не розмірковувати про те, що могло бути чи не могло.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Якубін розповів, для чого закордоном створюють українські майданчики для мовлення.

Також Знай.ua писав про те, що Пономарьов пояснив, чому російська армія оголосила «паузу».