Про це він розповів на каналі «Утро Февраля».

За словами експерта, росія поки що не має іншої ідеї, ідеології, окрім «руского міра». Але, вважає він, нею може стати ідея просто добре жити, забезпечено, без ризиків, без загрози смерті та насильства, як це відбувається у сучасній росії.

«Це ідея дуже органічна, її можна просувати, впроваджувати, її сприймуть, але ніхто цим не займався. Будь-яка ідеологія та ідеологія рашизму зокрема кимось конструюється, хтось повинен це спочатку придумати як основну ідею, потім доповнити усілякими рюшечками, деталями, а потім почати просувати. Інакше це просто не працює. Сама по собі ідеологія не зростає, там ростуть лише побутові бур'яни», – міркує Михайло Савва.

Як він пояснює, цю ідею можна просунути навіть у режимі форс-мажору, якщо є правильні умови, а для росії - це бідність. Тобто, каже експерт, зниження рівня життя спричинить порожній холодильник, спрацюють базові інстинкти, а на них ідеї проходять легше.

«Дуже багатьом (ред. – росіянам) в окупації виявилося комфортно. Це питання цінностей. Для того, щоб свобода стала цінністю, потрібно багато часу, потрібно, щоб люди народжувалися та виховувалися, починаючи з дитячого садка, із цим розумінням, що свобода – це цінність і за неї треба боротися. Поки це не є цінністю, в окупації можна дуже зручно собі влаштуватися. Ти просто заткнув рота, ти мовчиш щодо будь-чого і тебе не чіпають», - розповідає Михайло Савва.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Постернак заявив, що росія не може проводити в Україні психологічні операції.

Також Знай.ua писав про те, що Королович пояснила, чому інститут сім'ї вимагає освіти.