Про це вона розповіла на каналі «My.ua».

«Україна заявляє десь 750 мільярдів доларів. Ця цифра сформована з розрахунку на 10 років: ділитися вона буде на декілька етапів, а починатись (відновлення України, - Ред.) вже має з 2022 року», - зазначила Олександра Решмеділова.

За словами політологині, лише на кінець 2022 року потрібно буде витратити 60-65 мільярдів доларів на першочергові потреби України, а на безпекову частину розраховують витратити десь 15 мільярдів.

«Чи можна розраховувати на такі цифри? Я думаю, що так. В принципі для України головне, аби цей «план Маршала» не був нам нав’язаний. Україна виокремила 15 основних сфер, але зрозуміло, що левова частина піде на реконструкцію інфраструктури, житла і логістики», - підкреслила Олександра Решмеділова.

Як зазначила експерткиня, Україна спрацювала у цьому питання на випередження, адже вже сформувала усі блоки цієї програми по відновленню – це, на її думку, дуже правильно, хоч дискусія ще триває і буде тривати.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

«Є купа проблем, які тільки загострилися під час війни, тому можливо, що ця цифра (750 мільярдів доларів, - Ред.) навіть дещо применшена», - сказала Олександра Решмеділова.

Як повідомляв Знай.ua, політолог Олег Постернак заявив, що росія не може проводити в Україні психологічні операції.

Також Знай.ua повідомляв, що журналістка Катерина Котенкова розповіла про реорганізацію лісгоспів та монополізацію ринку дерева в Україні.