Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«Українці під час війни не звільняються від сплати комунальних платежів, однак нам кажуть, що є невеличкий виняток. Деяких споживачів газу можуть звільнити від плати за його розподіл», - повідомляє Катерина Котенкова.

Як вона розповідає, про це заявили в Нацкомісії з держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

«Зокрема, в умовах воєнного стану за постачання газу можна не сплачувати, якщо внаслідок військових дій була пошкоджена інфраструктура і облгази просто не можуть виконувати свої зобов’язання щодо забезпечення цілодобового доступу до газорозподільної система. І другий момент: споживачам, які мали пошкоджений об’єкт газоспоживання або внутрішньобудинкову систему газопостачання. Тобто, простими словами, якщо десь щось було пошкоджено», - пояснює Катерина Котенкова.

Тобто, констатує вона, плату за розподіл газу не будуть нараховувати лише у цих двох випадках і лише на час відсутності цілодобового доступу до газорозподільної системи. А відтак журналістка ставить питання, що робити людям, чиї будинки напівзруйновані чи які виїхали в інші більш безпечні області. Ці люди, підкреслює вона, не користуються газом, але все одно отримують платіжки за його розподіл.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Попенко заявив, що окупанти можуть взимку спеціально руйнувати опалювальну інфраструктуру.

Також Знай.ua писав про те, що Друзенко високо оцінив машини Pinzgauer Vector 6x6, які отримав ПДМШ.