Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

Як розповідає журналістка, платформа єДопомога працює у кількох напрямках. Перший, зазначає вона, - це інформація про державну допомогу під час війни, другий - інформація про міжнародну допомогу

«Тобто можна подати заявку на грошову допомогу від міжнародних організацій Червоного Хреста, ООН, ЮНІСЕФ. І третій – це отримання і надання волонтерської допомоги. При цьому треба знати, що платформа єДопомога працює не тільки онлайн», - розповідає Катерина Котенкова.

Принагідно вона пояснює, як працює третій напрямок: волонтери самі обирають людей, яким вони хотіли б допомогти, вони можуть зробити грошовий переказ або ж особисто приїхати з допомогою до людини, яка її потребує.

«Через цю платформу об’єднали свої зусилля для допомоги українцям волонтери з 25 країн. В допомозі нужденним беруть участь вже деякі великі мережі українських супермаркетів. Зокрема це «Сільпо», «FOZZY», «Thrash!» та деякі інші. Окрім супермаркетів, у допомозі беруть участь також аптечні мережі. Тобто, не тільки продукти, українцям можуть допомогти і необхідними ліками», - зауважує Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Також журналістка зазначає, що в малих населених пунктах, де немає великих супермаркетів, що беруть участь у цій програмі, турботу про тих, хто потребують допомоги, беруть на себе волонтери.

Як повідомляв Знай.ua, Пелюховський заявив, що проект мирного договору потрібно буде винести на референдум.