Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

Як зазначає журналістка, пенсіонери – одна з найвразливіших категорій населення і в мирний час, а зараз, під час війни вони тим паче обов’язково повинні отримувати допомогу від держави. Тим не менш, констатує вона, в умовах воєнного стану з різних причин не завжди вдається витримати терміни виплати пенсії і трапляється, що гроші затримують.

«Проте, як інформує Пенсійний фонд України, непокоїтись тим, хто отримує пенсії, не варто, бо гроші на соціальні виплати у бюджеті є, навіть цифри приводять. Але кожен українець задається питанням, а що ж буде далі. Ела Лібанова, ректор Інституту демографії та соціальних досліджень, згодна з керівником Пенсійного фонду і каже, що без пенсій людей похилого віку ніхто не залишить», - розповідає Катерина Котенкова.

На її думку, на це точно знайдуть гроші, а ось якісь підвищення – інше питання. Журналістка додає, що за словами Ели Лібанової, держава обов’язково буде виплачувати належні суми, нехай це будуть гроші не Пенсійного фонду, а з держбюджету.

«Також вона впевнена в тому, що держава у 21 столітті просто не може допустити, щоб непрацездатна людина голодувала. Інше питання – не виключено, що в майбутньому пенсія в солідарній системі стане практично однаковою для всіх, незалежно від стажу, від розмірів внесків, тощо», - зазначає Катерина Котенкова.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити
Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Тизенгаузен пояснив, як зараз Україна сприймається у світі.

Також Знай.ua писав про те, що Патриляк розповів про відкриття Східного фронту Другої світової війни.